Ach, ten popcorn…

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
26 stycznia 2018

        Historia popcornu ma kilka tysięcy lat. Około 4 – 5 tys. lat temu Aztekowie mieszkający w Ameryce Środkowej zaczęli uprawiać kukurydzę. Już oni znali popcorn, czyli prażone w wysokiej temperaturze ziarna kukurydzy. 

 

        Historia popcornu ma kilka tysięcy lat. Około 4 – 5 tys. lat temu Aztekowie mieszkający w Ameryce Środkowej zaczęli uprawiać kukurydzę. Już oni znali popcorn, czyli prażone w wysokiej temperaturze ziarna kukurydzy. Ten przysmak wykorzystywali nie tylko jako pokarm, ale także jako biżuterię czy element rytuałów religijnych.

22 stycznia w naszej szkole Samorząd Uczniowski zorganizował Dzień Popcornu. Niektórzy uczniowie przyszli do szkoły  ubrani w kolorach żółtych, białych oraz kremowych. Na przerwach zajadaliśmy się popcornem przyniesionym z domu lub rozdawanym przez przedstawicieli i opiekunów samorządu.

Agata Krzemianowska

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie