JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

         

 

 

 

Poniedziałek

14.10.2019r

 Dzien wolny od zajęć dydaktycznych

 

Wtorek.

15.10.2019r

  • Rosół z makaronem(kurczak tuszka, ,mąka, jaja,  marchew, pietruszka, por, seler, przyprawy, pietruszka natka)
  • ziemniaki puree (ziemniaki,mleko2%)
  • pieczeń rzymska (szynka , mąka, jaja ,przyprawy)
  • ogórek kiszony
  • jogurt

 

Środa

16.10.2019r

  •  Zupa jarzynowa z przetartą fasolą (łopatka, fasola, ziemniaki, marchew. pietruszka korzeń,seler,por)
  • kasza na sypko( kasza jęczmienna,kasza gryczana, sól)
  • gulasz wieprzowy(karkówka, mąka, przyprawy, sól)
  • buraczki ćwikłowe (buraki ćwikłowe, cytryna, cukier, sól, pieprz)
  • owoc

 

 

Czwartek

17.10.2019r

  • Zupa ogórkowa ( łopatka, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń,seler, por , sól, pieprz, pietruszka natka)
  • naleśniki z twarogiem lub dżemem (mleko2%,mąka, jaja, twaróg, śmietana, dżem, sól)
  • sok                                                                                         

 

 Piątek

18.10.2019r

  • Zupa dyniowa  z grzankami(dynia, ziemniaki, marchew,pietruszka, seler,por,masło,chleb, przyprawy, sól)
  • ziemniaki puree (ziemniaki, mleko2%)
  • ryba z pieca z nutą cytryny (miruna, cytryna, przyprawy, sól)
  • surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem (kapusta pekińska, marchew, majonez, koperek, przyprawy)


   Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:pieprz czarny,oregano cary,kurkuma,bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka,pieprz ziołowy,pieprz cytrynowy, zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu mleka,jaj,soi,selera i gorczycy.

Wykaz składników dań i produktów dostępny u kucharki w godzinach od 8-14

 

 Smacznego!